dijous, 3 d’octubre del 2024

Rondalles, agraïment, generositat i bon cor

 Paraules de hui:

"Molt interessant", Ricard Jové Hortoneda.

"Avant", Kike.


****


Hui, entre d'altres coses, he parlat amb ma mare i li he comentat sobre una rondalla que ambdós ja coneixíem de quan jo era un xiquet; d'una segona, en què una veïna, després de morir la mare d'una jove, fa de mare de la fadrina, li aplana el camí i, entre ambdues dones, assoleixen que el pare no puga abusar de la filla. I, en la tercera, un fill de família reial, torna a casa gràcies, en part, a l'ajuda que rep de persones amb qui es troba en diferents etapes (les quals ell tracta amb Bonesa) i a qui ell, en acabant, els fa el favor que els havia promés ("Paraula de rei no pot mentir").

Llavors, ta mare et diu que sempre hi ha persones de bon cor disposades a fer costat a qui ho necessite.

En eixe sentit, afegirem que hui hem comptat amb la generositat abnegada d'unes quantes persones (Maria Carmen Badia Prats, Lola Carbonell i Vicent Pla) a qui els ho agraïm, en aquest cas, en relació amb l'estudi sobre el matriarcalisme.

Finalment, he rebut un missatge de Montserrat Cortadella, una dona molt oberta, amb bona empatia, qui, en la seua infantesa, rebé una educació matriarcal. T'escriu sobre aficions que desconeixies en ella i, de pas, captem lo que solem dir "gràcia per a fer les coses", això és, "bona traça" i, àdhuc, en nexe amb el pintor Miquel Torner de Semir (1938).

I tu, de bon matí, també vas a l'era. 

I demà, més, com l'àvia que narra rondalles a néts i a persones de totes les edats, molt oberta, de bon cor, agraïda, moderada i que afavoreix el matriarcalisme i el comunitarisme, com moltes persones que coneixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada